Hollandish roulette strategi

Roulette system


banner


Hollandish är en annorlunda strategi för roulette som ger goda chanser till framgångsrika spelsessioner. Den bygger på så kallad negativ progression då du ökar insatsen vid förlust och är ganska enkel att använda sig av. Om du är bekant med systemet Oscar’s Grind lär du känna igen dig. Systemen påminner mycket om varandra och har ungefär samma styrkor och svagheter.

Att spela roulette med Hollandish-strategin är säkrare än en del andra system som utnyttjar negativ progression. Det mest kända är sannolikt Martingale där insatserna ökar extremt snabbt efter många förluster i följd. Flera professionella spelare har skördat framgångar med ”the hollandish roulette system” som det kallas internationellt. Risken att förlora hela sin bankrulle är betydligt mindre än i mer aggressiva roulettesystem.

Nedan kommer en genomgång av strategin, en sammanfattning av de största för- och nackdelarna, samt några tips och råd om när den passar som bäst.

Hur du spelar roulette med strategin Hollandish

Nästan alla strategier för roulette är avsedda att användas på satsningar som betalar 1:1, med andra ord att de ger dubbla insatsen tillbaka vid vinst. Hollandish är inget undantag. Logiken bakom är att den typen av satsningar nästan fungerar som en slantsingling och det krävs rejält med otur för att förlora många gånger i följd. Just för roulette handlar det om att spela på om roulettekulan stannar på rött eller svart, ett högt eller lågt nummer eller ett udda eller jämnt nummer.

Hollandish bygger sedan på att du spelar sekvenser med flera omgångar där målet i varje sekvens är att uppnå en nettovinst. I varje sådan omgång spelar man alltid tre stycken spelrundor med samma insats. För att förklara exakt hur det fungerar är det bäst att ta upp ett konkret exempel. Först väljer du en grundinsats som inte får vara för hög i förhållande till din bankrulle. Om du har till exempel 1000 kr totalt att spela för, kanske du väljer att börja spela Hollandish med en insats på 10 kr.

Nu spelar du tre rundor i följd med 10 kr. Det kan leda till flera olika utfall. I värsta fall förlorar du alla tre rundorna och går back 30 kr. Vinner du alla tre rundorna går du istället plus 30 kr. Vanligast är dock att antingen vinna två rundor och förlora en (+10 kr) eller vinna en och förlora två (-10 kr). Är ditt nettoresultat positivt så börjar du bara om från början med att spela 3 nya rundor med 10 kr som insats. Är ditt nettoresultat däremot negativt så aktiveras hollandish roulette strategy på allvar genom att du måste höja insatsen. Den höjs med 2 enheter, så om grundinsatsen var 10 kr blir det 10 kr + 2*10 kr = 30 kr. Sedan spelar du 3 nya spelrundor med 30 kr som insats.


Exempel på en vinnande sekvens

Sekvens 1, omgång 1
Spelrunda Insats Vinst Förlust Nettoresultat
1 10 kr X -10 kr
2 10 kr X 0 kr
3 10 kr X + 10 kr

Du ligger nu +10 kronor efter dina första sekvens.

Höjningen ger möjligheten att återhämta eventuella förluster i den tidigare omgången. Antingen låg du -30 kr eller -10 kr. När insatsen nu istället är 30 kr för tre rundor är det lätt att förstå att vinsterna även blir större. 3 vunna rundor skulle ge +90 kr och två vunna rundor med en förlust skulle ge +30 kr. Sannolikheten är alltså stor att återhämta de tidigare förlusterna och få ett positivt nettoresultat. I så fall avslutas sekvensen och du börjar om. Går det illa även i den nya omgången höjer du återigen med 2 enheter. Det betyder att den tredje omgången ska spelas i tre rundor med 50 kr som insats.


I det här exempelet så förlorar vi i den fösta sekvensen:

Sekvens 2, omgång 1
Spelrunda Insats Vinst Förlust Nettoresultat
1 10 kr X -10 kr
2 10 kr X – 20 kr
3 10 kr X – 30 kr

Vi ligger nu – 30 kronor efter den första sekvensen och det är nu dags att öka insatsen för sekvens två.

Sekvens 2, omgång 2
Spelrunda Insats Vinst Förlust Nettoresultat
1 30 kr X – 60 kr
2 30 kr X – 30 kr
3 30 kr X – 60 kr

Eftersom vi fortfarande ligger minus efter 2 spelade omgångar under den andra sekvensen så öker vi därför insatsen ännu en gång.

Sekvens 2, omgång 3
Spelrunda Insats Vinst Förlust Nettoresultat
1 50 kr X – 10 kr
2 50 kr X 40 kr
3 50 kr X 90 kr

Efter 3 omgångar har vunnit 4 och förlorat 5 spinn men ligger nu på 90 kronor och vi kan därför avsluta sekvens 2. Slår vi ihop Sekvens 1 och 2 så ligger vi nu totalt 100 kronor plus.


Så fortsätter Hollandish tills du uppnår en nettovinst. Annars blir det alltså en ny omgång med den tidigare insatsen plus två enheter. Allt som krävs är egentligen att hålla koll på sitt saldo och veta vad som krävs för att återigen gå plus. När du väl ligger plus börjar du bara om från början. Du kan räkna själv på olika scenarion för olika insatser. Börjar du med 1 enhet skulle omgångarna följa 1-3-5-7-9-11 o.s.v., eftersom man alltid ökar med två enheter om man fortfarande inte uppnått ett positivt nettoresultat.

 

Fördelar med Hollandish

Den största fördelen är att även om du har fler förlorande spelrundor än vinnande spelrundor, kan du ändå gå plus med hjälp av systemet på grund av att insatserna ökar progressivt i händelse av förlust. Däremot är denna progressiva ökning inte alls lika snabb som i exempelvis Martingale-systemet. Du spelar hela tiden 3 rundor med samma insats och skapar en sekvens med sådana omgångar i följd tills du uppnår vinst. Skillnaden är väldigt stor mot att till exempel dubbla insatsen vid varje förlust efter varje enskild spelrunda vid roulettebordet. Risken att uppnå högsta tillåtna insats är betydligt lägre och det krävs mycket otur för att man ska börja spela på nivåer som man känner sig obekväm med.

 

Nackdelar med Hollandish

Vad många ogillar med Hollandish roulette strategy är att systemet är ganska långsamt. Du kan teoretiskt få spela väldigt många rundor bara för att gå plus en enda enhet. Likt andra system med negativ progression blir det också allt mer riskabelt ju fler förlorande omgångar som inträffar i följd. Om du började spela Hollandish med 10 kr är du i den femte omgången uppe och spelar 3 rundor för 90 kr. Med en liten bankrulle finns risken att man blir bankrutt innan turen vänder. Det kan vara klokt att sätta en gräns då man helt enkelt ger upp och börjar om från början, även om man inte lyckats vända sekvensen till vinst. Annars riskerar man liksom i vissa andra system att helt enkelt få slut på pengar om oturen fortsätter att hålla i sig.

 

Är det lämpligt att spela roulette med hollandish-strategin?

Vill du ha ett enkelt system med en klart hanterbar risk så passar Hollandish ganska bra. Chansen att tjäna pengar under en enskild spelsession är mycket stor. Det är inte lika riskfyllt som en del andra system med negativ progression och vanligtvis vänds en förlust till vinst inom ett fåtal omgångar.


Roulette Strategier och system