Allt du behöver veta om Pinball Roulette


Av alla spännande roulettevarianter som nu för tiden går att finna på nätet, är Pinball Roulette en av de mer innovativa sådana. Här finns det nämligen inget roulettehjul överhuvudtaget, utan precis som namnet avslöjar, avgörs det vinnande resultatet med hjälp av ett flipperspel. Som om inte detta vore annorlunda nog, är det även möjligt att tiodubbla sina vinster i en nervpirrande bonus som även den består av ett flippernöje.

Häng med oss vidare i följande artikel så berättar vi mer om denna bonus och utbetalningarna som kan kammas hem i spelet. Vi tar även en titt på den teoretiska återbetalningen och vilka för- och nackdelarna är med Pinball Roulette.

Hur spelas Pinball Roulette?

I grund och botten är Pinball Roulette vanlig europeisk sådan med samma typer av insatsalternativ som har samma utbetalningar. Det finns däremot inget roulettehjul, utan var gång som en spelrunda äger rum tas du till ett flipperspel. Här kommer roulettekulan att skjutas iväg för att studsa omkring och till slut landa i en av 37 fickor med nummer, vilka ständigt cirkulerar runt i botten av spelet.

pinball
Träffar du ett vinnande nummer, får du alltid chansen till att utöka din vinst genom en bonus som består av ännu ett flipperspel. Detta är lite mer avancerat än det första då du kan utlösa ett flertal olika multiplikatorer som i bästa fall kan läggas ihop för att tiodubbla din utbetalning. I värsta fall förlorar du däremot hela din vinst och bonusen är därför frivillig att ta del av.

I bonusen finner du på båda sidorna av flipperspelet ett objekt som lägger till en x2 multiplikator när detta blir träffat. I mitten finns det även ett annat objekt som ger dig en slumpmässig multiplikator på x1 – x4. Du kan också få en massiv multiplikator på x5 om kulan lyckas passera över och lysa upp fyra stycken stjärnor.

I tillägg till alla multiplikatorer, finns det även en så kallad bonuskula som med lite tur kan triggas igång. Detta inträffar om kulan hamnar i en bana med ett hål i. Lyckas du med detta, avslutas den nuvarande flipperomgången och en ny kula skjuts sedan iväg. Denna kommer med den stora fördelen av att du inte kan förlora då de hål som gör att du kan torska helt och hållet tas bort.

Bonusen kan inte bara tas del av en gång, utan vanligtvis kan du spela den flera gånger på rad för att utöka din vinst tills du känner att du är nöjd. Det finns däremot en viss maxgräns på hur stor vinsten får vara för att kunna satsas och har du redan vunnit väldigt mycket kan det hända att bonusen inte är tillgänglig.

Insatsalternativ och utbetalningar

Till skillnad ifrån vissa andra roulettevarianter, är det inga konstigheter med satsningsalternativen och utbetalningarna i Pinball Roulette. Dessa är nämligen de exakt samma som de du finner i den traditionella, europeiska varianten.

Lär dig mer om insatsalternativen i roulette

Behöver du friska upp ditt minne med hur det är som insatserna i roulette ska läggas? Kanske är tävlingsbana ett helt nytt begrepp för dig? Spana då in vår guide som behandlar allt du behöver veta om insatsalternativen i roulette. I denna ger vi dig all info som du kan tänkas behöva.

Teoretisk återbetalning (RTP)

Precis som satsningsalternativen och utbetalningarna, är den teoretiska återbetalningen i Pinball Roulette den exakt samma som i den europeiska varianten. Det vill säga 97.3%. För varje hundring som du satsar i spelet, får du således 97.3 kr tillbaka i genomsnitt, på lång sikt.

Ofta har de roulettevarianter med bonusar i sig en lägre RTP i själva bonusen, men I Pinball Roulette är denna faktiskt precis lika hög. Du har därför aldrig någonting att förlora på att ta del av bonusen.

För- och nackdelar jämfört med European Roulette
Fördelar Nackdelar
Nervpirrande bonus med upp till x10 multiplikator Finns inte tillgänglig att spela via live casino
Innovativ design som kan vara mer underhållande Tävlingsbanan har inte några insatsalternativ

Om vi tar och jämför Pinball Roulette med den europeiska varianten som de flesta av oss är vana vid att spela, finns det främst en nackdel med nöjet. Den kan endast avnjutas ensam mot datorn och inte live tillsammans med professionella dealers. Uppskattar du en äkta rouletteupplevelse och letar efter något utöver det vanliga, kan Double Ball Roulette eller Lightning Roulette därför vara ett bättre val.

En ytterligare nackdel som de flesta inte påverkas av, men som ändå ska nämnas, är att de alternativ som vanligtvis finns att satsa på via en tävlingsbana inte existerar. Det vill säga Tier, Voisins, Zero och Orphelins. Dessa insatser kan man däremot enkelt lägga själv om man bara vet hur så det är ingen stor grej.

När det kommer till spelets fördelar är det den innovativa designen som briljerar. Med ett hjul ersatt av ett flipperspel blir det en annorlunda spänning när det vinnande resultatet ska väljas. Och med en bonus som sedan kan multiplicera den eventuella vinsten med upp till x10, är detta något som kan ge en betydligt mer underhållande spelupplevelse.


Se alla roulette varianter