Paroli Roulette Strategi

Eller den så kallade ”Reverse Martingale”


banner


En av de absolut äldsta strategierna som används för roulette kallas Paroli. Namnet kommer från latinets ord för ”par” eller fritt översatt till svenska ungefär ”en som är lika”. Ursprungligen användes det för kortspelet Basset under 1600-talet. Det var först under 1900-talet i Monte Carlos blomstrande casinovärld som spelare började få upp ögonen för systemet på allvar, då framför allt i roulette och baccarat. Senare skulle det visa sig framgångsrikt även i blackjack och craps. I princip alla spel som har satsningar som ger jämna pengar kan utnyttja ett så kallat paroli betting system och sedan dra stora fördelar när de får flera vinster i följd.

Paroli kallas även för omvänd Martingale eller på engelska Reverse Martingale. Istället för att använda sig av negativ progression där insatsen höjs efter förluster, höjer man istället insatsen efter vinster. Eftersom detta system har flera hundra år på nacken är det en underdrift att säga att det är tämligen beprövat. Paroli kan med rätt förutsättningar ge väldigt fina spelsessioner och har flera fördelar gentemot det populära Martingale-systemet.

Nedan tittar vi på hur du spelar enligt strategin Paroli, varför den fungerar, vilka som är de huvudsakliga för- och nackdelarna, samt vad man ska tänka på om man vill använda ett sådant system för att tjäna pengar på roulette.

Exempel hur Oscar’s Grind sesion kan se ut
Spelrunda Handling insats vinst förlust Nettoresultat
1 Grundinsats 10 X +10
2 Dubbla insatsen 20 X -10
3 Grundinsats 10 X -20
4 Grundinsats 10 X -30
5 Dubbla insatsen 10 X -20
6 Dubbla insatsen 20 X 0
7 Dubbla insatsen 40 X +40
8 Grundinsats 10 X +30
9 Grundinsats 10 X +20
10 Dubbla insatsen 10 X +30

+

Hur du använder dig av Paroli

Det är ett betting system som kräver att du kan göra satsningar som betalar 1:1, d.v.s. jämna pengar. I spelet roulette handlar det med andra ord om det yttre satsningsområdet på roulettebordet där man spelar på rött/svart, högt/lågt eller udda/jämnt.

Steg ett är sedan att välja en grundinsats på 1 enhet. Hur stor din bankrulle är avgör vad som är lämpligt. Om du har 500 kr att spela för, kan ungefär 5 kr vara en bra utgångspunkt. Storspelare som istället har låt oss säga 10 000 kr som bankrulle, kanske väljer att utgå från 100 kr. När du gjort ditt val är du redo att börja spela.

I följande exempel spelas med 10 kr. Vinner du gör du en ny satsning på 20 kr. Om även den satsningen vinner höjer du till 40 kr. Skulle du sedan vinna 3 gånger i rad börjar du om från början och spelar med grundinsatsen på 10 kr igen. Samma sak gäller vid förlust, oavsett i vilken runda den kommer. Anledningen till att man börjar om redan efter 3 vinster i följd är att en förlust kommer förr eller senare. Ingenting hindrar dig från att  ta större risker och spela till 4 vinster i följd eller till 5 vinster i följd, men om ett system som Paroli ska fungera måste det sättas en gräns och med just denna strategi är det vanliga att bara dubbla sin insats 2 gånger och sedan börja om.

Exempel: En kort vinnande sekvens
Spelrunda Handling insats vinst förlust Nettoresultat
1 Grundinsats 10 X +10
2 Dubbla insatsen 20 X +30
3 Dubbla insatsen 40 X +50
Avsluta den vinnande sekvensen och påbörja en ny
Eller välj att fortsätta sekvensen

Hade du istället fortsatt skulle du satsat 80 kr. En eventuell vinst hade gett 160 kr. Om du tänker tillbaka började du med 10 kr och har sedan dess bara spelat för din grundinsats och dina vinster. Charmen med ett betting system som Paroli är att det i praktiken utnyttjar husets pengar för att öka på insatserna. Dock riskerar man förstås vinster som man annars kunde plockat hem och därmed säkrat pengarna.

Exempel: Om vi väljer att spela sekvensen med 5 segment
Spelrunda Handling insats vinst förlust Nettoresultat
4 Dubbla insatsen 80 X +90
5 Dubbla insatsen 160 X +170
Avsluta den vinnande sekvensen och påbörja en ny

Fördelar med Paroli

Systemet är extremt enkelt att lära sig. Är du redan bekant med den populära Martingalestrategin så fungerar den i princip tvärtom. Du dubblar insatsen efter vinst istället för efter förlust. Sedan stannar du efter tre vinster i följd och börjar om med grundinsatsen, allt för att begränsa risken. Logiken bakom Paroli är att ta tillvara på när du är het vid rouletteborden. Det är nämligen ett system som utnyttjar serier med flera vinster i rad, samtidigt som det håller nere insatserna i händelse av flera förluster i rad.Ett exempel är att titta på följande situation. Du spelar med Parolistrategin med en grundinsats på 10 kr och förlorar 7 rundor i rad. Ditt nettoresultat är -70 kr. Sedan kommer 3 vinster i rad. På grund av den ökande insatsen tar första vinsten igen 10 kr, andra vinsten tar igen 20 kr och tredje vinsten tar igen 40 kr. Hela din förlust är nu utraderad. Därefter kommer ytterligare 2 förluster så att du ligger back 20 kr, men de följs upp av en ny serie på 3 vinster. Det nya nettoresultatet blir då +50 kr. Trots att du spelat 15 rundor och bara vunnit 6, har du gjort en betydande vinst.Risken är också mycket lägre än i Martingale. Om du spelar Paroli med en gräns på 3 vinster i följd, behöver du bara dubbla din insats två gånger. Om du vill spela på en nivå med 10 kr som grundinsats kan du spela strategin utan att någonsin satsa mer än 40 kr. Martingale jagar förluster på ett helt annat sätt och med otur kan du få dubbla din insats väldigt många gånger, i värsta fall tills du är bankrutt eller når bordets insatsgräns. Därför är Paroli en strategi som är mer stabil och inte har lika stora svängningar.

Nackdelar med Paroli

Som du kanske har räknat ut bygger detta system på att du får flera vinster i rad. Ibland uppstår situationer då du inte får 3 vinster i följd, utan en besvärlig serie där vinst och förlust kommer om vartannat. Vill du spela paroli betting system måste du få så kallade ”winning streaks”, annars blir det hopplöst. I normalfallet inträffar sådana ganska regelbundet, men i vissa spelsessioner kan du teoretiskt förlora pengar snabbare med Paroli än om du bara spelat med samma insats hela tiden. Korrekt bankrullehantering krävs för att kunna överleva tills det vänder och likt andra roulettestrategier är det riskabelt att välja en alltför hög grundinsats.

Är det lämpligt att använda Paroli?

Paroli är ett system som är enkelt att lära sig och lätt att använda vid rouletteborden. Inga avancerade beräkningar krävs och jämfört med att spela helt slumpmässig roulette ger strategin goda chanser att slå huset under en längre spelsession. Över tid kan det bli svårare och Paroli är inte utan svagheter. Då och då kommer du hamna i situationer utan några längre vinstföljder som tyvärr avslöjar Parolis stora svaghet.

Välj Paroli om du tror att du kommer få åtminstone 3 vinster i rad ganska ofta. Det är ett system som hjälper dig att begränsa dina förluster när det går riktigt dåligt och maximera dem när det går riktigt bra. Du slipper de enorma insatserna som ibland kan inträffa om du följer strategin Martingale.

Hur du spelar roulette med strategin som kallas Paroli

Lär dig hur du använder systemet Paroli för roulette och teorin bakom hur det fungerar. Paroli ser till att du får bra betalt av en serie vinster i följd.


Roulette Strategier och system