Allt du behöver veta om Triple Bonus Spin Roulette

Livsförändrande vinster och roulette är inget som vi är vana vid att se i en och samma mening, men i Triple Bonus Spin Roulett är detta faktiskt en lukrativ verklighet. I denna nervpirrande roulettevariant som är skapad av IGT, är det möjligt att kamma hem en enastående utbetalning på makalösa 12000x insatsen. Med en blygsam satsning av ett tiotal kronor, kan du alltså överraskas med en vinst på flera hundra tusen.

Spelets spännande bonus, vilken är den som kan bjuda på dessa fantastiska vinstsummor, ger dig dessutom tredubbla chanser till att träffa alla dina satsningar på roulettebordet. Hur detta går till, kan du i följande artikel läsa allt om. I denna ger vi dig även info om nöjets alla utbetalningar, dess för- och nackdelar, samt den teoretiska återbetalningen som är förvånansvärt hög.


Kan du grunderna i roulette?

Innan du kikar närmare på hur Triple Bonus Spin Roulette fungerar, är det bra att ha en grundläggande förståelse av roulette som spel. Är termer såsom insida, utsida och rutnät okända för dig, rekommenderar vi därför att du först besöker vår heltäckande guide om Europeisk roulette. I denna ger vi dig all info som du som nybörjare till roulette kan tänkas behöva.

Hur spelar man Triple Bonus Spin Roulette?

Precis som de flesta roulettevarianter, är det i grund och botten traditionell, Europeisk Roulette som råder i Triple Bonus Spin. Spelet har däremot tre extra positioner på bordet och roulettehjulet. Dessa består av två gröna nollor – en dubbel och trippel sådan – samt en bonusposition.

Bonuspositionen är den som får verkligen får nöjet att sticka ut ifrån mängden då det varje gång som roulettekulan landar på denna, vare sig du har satsat på den eller ej, utlöses en bonus. I denna bonus ligger alla satsningar på bordet kvar, medan roulettehjulet förvandlas till ett massivt trippelhjul med tre stycken ringar av vinstpositioner.

När bonusen påbörjas sätts kulan i snurr i den innersta ringen, samtidigt som de två nya även börjar snurra runt. Så fort som kulan har landat på ett vinnande resultat, kommer de andra ringarna också att stanna av. De positioner på dessa som är linjerade med kulan, kommer sedan även de att räknas in som vinnande resultat.

Detta innebär alltså att du har tredubbla chanser att pricka rätt i bonusen eller att du i bästa fall kan vinna tre gånger så mycket. Har du t.ex. satsat på rött och kulan landar på denna färg samtidigt som de två andra ringarna även visar rött, får du betalt för alla tre. Inte illa pinkat!

Den stora höjdpunkten är däremot om du har lagt en satsning på bonuspositionen då du kan kamma hem enorma belopp på flera tusen gånger insatsen. Ju fler ringar som visar denna lukrativa position, desto större vinstsumma belönas du med. Du kan läsa mer om detta i nedanstående segment där vi listar spelets alla insatsalternativ och utbetalningar.

Insatsalternativ och utbetalningar

När du avnjuter Triple Bonus Spin Roulette, finner du att de flesta insatsalternativ och utbetalningar är de exakt samma som i traditionell, Europeisk Roulette. Den främsta skillnaden är att du kan lägga en satsning på en bonusposition. Denna betalar i grunden ut 5x – 14x din insats beroende på hur du väljer att inkludera den i din satsning och utlöser alltid en trippelhjulsbonus.

Nedan finner du en lista på alla de vanligaste insatsalternativen, dess utbetalningar och vad chansen för dem att inträffa är. Då det finns tre extra nummer på bordet (två nollor och en bonusposition) är sannolikheten något lägre än den du finner i Europeisk Roulette.

Vanlig vinsttabell för Triple Bonus Spin Roulette
Insatsalternativ Utbetalning Sannolikhet
Bonusposition Upp till 13:1 + bonus 2.5%
Enskilt nummer 35:1 2.5%
Split 17:1 5.0%
Gata 11:1 7.5%
Hörna 8:1 10.0%
Dubbelgata 5:1 15.0%
Dussin 2:1 30.0%
Kolumner 2:1 30.0%
Jämnt eller ojämnt nummer 1:1 45.0%
Högt eller lågt nummer 1:1 45.0%
Röd eller svart färg 1:1 45.0%

Utöver ovanstående satsningsalternativ, finns det två knappar som gör det enkelt att satsa på alla av bordets röda eller alla svarta splittar. Det finns dessutom två knappar för en röd och svart drake som antingen lägger en insats på tolv enskilda nummer eller nio enskilda nummer och två splittar. Något som görs så att insatserna kan liknas vid en slingrande drake på bordet.

När det kommer till de massiva vinstbeloppen i spelet, är det satsningar på bonuspositionen som står för dessa. Det finns fyra olika sätt som denna position kan vara inkluderad i en insats. Den kan satsas på som ensam eller tillsammans med en, två eller alla tre av roulettebordets nollor. Hur du väljer att lägga denna insats har en väldigt stor påverkan på de potentiellt livsförändrande vinsterna som kan kammas hem. Nedanstående tabell illustrerar detta väl.

Vinsttabell för bonussatsningar i Triple Bonus Spin Roulette
Insatsalternativ Direktutbetalning 1 bonushjul 2 bonushjul 3 bonushjul
Enskild bonussatsning 13:1 12:1 1200:1 12000:1
Bonussatsning + 1 nolla 7:1 60:1 600:1 6000:1
Bonussatsning + 2 nollor 5:1 40:1 400:1 4000:1
Bonussatsning + 3 nollor 4:1 30:1 300:1 3000:1

Tabellen visar först och främst hur mycket du belönas med när bonuspositionen träffas i det vanliga roulettehjulet. Resterande kolumner visar sedan hur mycket du kammar hem om en, två eller tre av ringarna träffar bonuspositionen i trippelhjulet. Som du kan se, bjuds det redan vid två hjul på riktigt saftiga vinster. Det är däremot inte förrän alla tre visar rätt som vinstbeloppen på flera tusen gånger insatsen betalas ut.

Teoretisk återbetalning (RTP) och volatilitet

Till skillnad ifrån de flesta specialvarianter av roulette, som har en relativt låg återbetalning i längden, är RTPn i Triple Bonus Spin väldigt hög. Med hela 98.11% är det faktiskt bara Fransk Roulette som kan betala ut mer på lång sikt. Det kan vara svårt att tro då ytterligare bords- och hjulpositioner i roulette ofta innebär en lägre RTP. Med en extra grön nolla har t.ex. den amerikanska varianten en väldigt låg sådan på 94.74%.

I grund och botten sänker de tre extra positionerna i Triple Bonus Spin även återbetalningen väldigt mycket. De traditionella satsningsalternativen har i sig själva bara en RTP på 90%. Däremot är nöjets bonus så pass lukrativ att denna kompenserar för detta och i helhet ger spelet dess fantastiskt höga återbetalning på 98.11%.  Varje bonusträff är helt enkelt väldigt värdefull.

Med tanke på de tre extra bordspositionerna är det något svårare att träffa en vinst i Triple Bonus Spin än i många andra roulettevarianter. Då bonusen endast triggas igång på ca ett av 40 snurr, är volatiliteten således också högre än i många av dessa. Även om RTPn i spelet är väldigt hög, är det därför mer sannolikt att stöta på en del dippar i saldot. Detta vägs dock upp av att det med jämna mellanrum kammas hem högre vinster – tack vare bonusen.

För- och nackdelar med Triple Bonus Spin Roulette

Om vi jämför Triple Bonus Spin Roulette med den Europeiska Rouletten som är den allra vanligaste att avnjuta, har den både två styrkor och två svagheter. Om den är ett bra val för dig eller ej beror helt och hållet på vad du vill ha ut av ditt spelande. I vår mening är den däremot definitivt värd att inkludera i en roulettesession.

För- och nackdelar jämfört med European Roulette
Fördelar Nackdelar
Högre teoretisk återbetalning (98.11%) Kan inte spelas live tillsammans med dealers
Kan vinna avsevärt mycket mer (12001x insatsen) Har högre ekonomiska svängningar

För de som älskar massiva utbetalningar, är den stora fördelen i spelet utan tvekan de potentiellt livsförändrande sådana. Att kunna vinna upp emot 12001x det satsade beloppet får maxvinsten i Europeisk Roulette (36x insatsen) att se skrattretande liten ut. Faktum är att ingen roulettevariant kommer i närheten av Triple Bonus Spins lukrativa jackpot. Närmast kommer Double Ball Roulette som kan ge en storvinst på 1300x insatsen.

Inte bara är vinstpotentialen oerhört hög, men förvånansvärt nog kan detsamma sägas om spelets teoretiska återbetalning. Det är endast Fransk Roulette som har en högre sådan och jämfört med den europeiska är den 0.81% högre i Triple Bonus Spin Roulette. För varje satsad hundring får du alltså 81 öre mer i vinst på lång sikt. Du tjänar alltså rentav pengar på att välja denna speciella variant framför Europeisk Roulette.

Den stora nackdelen med spelet är däremot att det inte kan avnjutas live. Många föredrar att spela i en äkta miljö med professionella dealers. Är du en av de som gör detta, kan Double Ball och Lightning Roulette vara bättre alternativ. Dessa har också väldigt höga utbetalningar (dock en lägre RTP) och finns tillgängliga i de allra flesta live casinon.

En annan nackdel, om än en marginell sådan, är att volatiliteten är högre i Triple Bonus Spin än i de flesta andra roulettevarianter, vilket inkluderar europeisk sådan. Du kan därför räkna med att få lite större svängningar i spelsaldot. Något som både kan vara på gott och ont.


Allt om Roulette varianterna